News
Welkom!
Saturday, April 12, 2014 7:36 AM

Dit is de stamboom van Jerry van Kooten. Mijn grootouders zijn Van Kooten, Van Zomeren, Varkevisser en Van der Weide; die van mijn vrouw Zwagerman, Haagsma, Kristel en Lonis. Van Varkevisser en Kristel zijn reeds uitgebreide stambomen bekend - die zullen hier in hun geheel worden overgenomen, maar er zijn ook al nieuwe (oude) gegevens gevonden. Hieronder geef ik per naam aan wat de vorderingen zijn in het onderzoek. Veel plezier! Jerry

2023-07-27 Ik heb besloten de gegevens van deze website over te zetten naar WikiTree. Het bijhouden en updaten van deze site kost veel tijd en als er iets met de site of mij gebeurt zijn de gegevens voor niemand meer beschikbaar. Dit overzetten gaat nog wel even duren.

Bijkomend probleem is dat na het overlijden van Frank Polak zijn deel van de database onbeheerd blijft. Ik hoop dat ik iemand kan vinden die dit gedeelte wil overnemen. Ik vermoed dat het zo'n 4000 personen zijn. Ik kan een GEDCOM exporteren en alle afbeeldingen erbij doen.

2023-03-20 Een nieuwe versie van de software (Webtrees) is geïnstalleerd. Ik heb zelf lang geen toegang gehad tot het beheer, maar alles werkt weer zoals verwacht. Ik heb nu gezien dat er de afgelopen jaren berichten zijn gestuurd, maar de vorige versie liet dat niet zien. Als je me een bericht hebt gestuurd en nooit antwoord hebt ontvangen, is dat de reden. Mijn excuses daarvoor.

Van Kooten

Er waren geen stambomen bekend, alles hebben we zelf uit moeten zoeken. Toen ik de persoonskaart van mijn opa Van Kooten ontving en dus de namen van zijn ouders had, ging het snel. Er zijn nu zeven generaties Van Kooten boven mij ingevoerd. Van slechts een aantal ook de broers en zussen, maar er is al meer bekend dan hier is te lezen. 2008-07-01 Scans van aktes uit het bevolkingsregister van Laren zijn binnen en zullen langzamerhand worden toegevoegd. 2008-10 Gesprekken gevoerd met een aantal ooms en tantes. Resultaat: behoorlijk wat (achter)neven en (achter)nichten mogen invoeren. De achternamen Nagtegaal, Bouwman, Pandelaar, Van Bruchem, Busch, Christant en Wilhelm hebben hun intrede gedaan. Ook artikelen uit de Laarder Courant De Bel zijn en worden toegevoegd. 2009-04 Nakomelingen van de halfbroer van mijn opa (A.J. van Kooten 1894) hebben me flink geholpen met die tak van de familie!

Varkevisser

De eerste stamboom Varkevisser is opgesteld door J.P. van Brakel in 1969 (gepubliceerd in "Rijnland, tijdschrift voor sociale genealogie en streekgeschiedenis voor Leiden en omstreken", jaargang 6, 1969, nummer 23-24, pagina 803-828). 2008-12-15 De meeste stambomen en websites met genealogieën zijn gebaseerd op dit document, bijna allemaal zonder vermelding welke gegevens hieruit zijn overgenomen en welke niet. Ook bevatten ze veel fouten door gebruik van kopieën van kopieën... Ik ga de gegevens van alle Varkevissers op deze website controleren aan de hand van Van Brakel's artikel.

Zwagerman

Net als bij Van Kooten hebben we hier zelf alles moeten uitzoeken. Een begin was er, na de personen die we zelf konden spreken uiteraard, dankzij de gezinskaarten van Den Helder beschikbaar via Regionaal Archief Alkmaar. De gemeente Den Helder is eindelijk begonnen met digitalisering van het materiaal, dus Genlias kan eindelijk helpen.

Kristel

De stamboom Kristel is uitgezocht in opdracht van de TROS voor het programma Allemaal Familie. Sinds er steeds meer digitale bronnen beschikbaar zijn is het zoeken makkelijker geworden en ik heb al personen gevonden die de TROS niet heeft gevonden. 2008-04-01 Alle directe voorvaders van Sandra zijn ingevoerd, dus tot generatie I uit de stamboom Kristel. Later volgen de zijtakken.

Van Zomeren

Sinds kort veel informatie gekregen over mijn oma aan vaders kant: Van Zomeren. Zo\'n tien generaties terug, grotendeels uit Herwijnen, Gelderland. 2008-08-24 De DTB-boeken van Herwijnen liggen in Tiel. Zal wel even duren voor ik daar op bezoek ga... Maar moet een keer, want veel gegevens moeten gecontroleerd worden. 2010-05-11 Sinds korte tijd een aantal achterneven en -nichten van Van Zomeren via mail, facebook en hyves mogen spreken! Dat heeft veel recente gegevens opgeleverd.

Van der Weide

Langzamerhand krijg ik ook steeds meer informatie over de Van der Weides. Paar achterneven en -nichten nu gesproken.

Schinkel, Polak

2009-05-17 In de stamboom van Kristel is iemand getrouwd met een dame Schinkel. Dankzij Frank Polak, pleegzoon van de broer van mevrouw Schinkel, uit Amsterdam worden er ook veel gegevens van de families Schinkel en Polak ingevoerd. Voor mogelijk aanverwanten, zie nap-kin.net. Na het overlijden van Frank Polak ligt deze kant van de stamboom stil. Als je interesse hebt om dit voort te zetten of over te nemen, dan hoor ik dat graag.

 

Favorites
Who is online
1 signed-in user